تاریخ خبر: کد خبر: 8448

«قاصدنیوز» گزارش می‌دهد

خانه احزاب خراسان رضوی به‌دنبال چیست؟

ترکیب اصلاحات، اعتدال و اصولگرا یک ترکیب دولت‌ساخته است که سه سالی بیشتر نیست که مد شده است. هنوز هیچ تعریف دقیقی از اعتدال‌گرایی وجود ندارد و خط‌مشی این جناح در حوزه‌های مختلف اقتصاد، سیاسی و فرهنگی مشخص نیست

خانه احزاب خراسان رضوی به‌دنبال چیست؟

به گزارش«قاصدنیوز»، خانه احزاب خراسان رضوی 8 شهریور امسال با حضور معاون وزیر کشور افتتاح شد. به گفته مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری خراسان رضوی بعد از تشکیل خانه احزاب ایران، خراسان رضوی اولین استانی است که این خانه را تشکیل می‌دهد.

محولاتی همچنین گفته است که  هم‌اکنون ۱۱۰ تشکل سیاسی در استان دارای پرونده هستند که از این تعداد، ۵۵ حزب و تشکل مجوز دارند و در خراسان رضوی فعالیت می‌کنند.

همچنین آنچه استانداری مقرر کرده این است که خانه احزاب خراسان رضوی فعلاً به مدت شش ماه فعال باشد و از سه جناح سیاسی یعنی اصولگرایان، اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان نیز خواسته شده تا دو نماینده معرفی کنند. قرار است هر دوماه مدیریت این خانه در اختیار یکی از این سه جناح‌ سیاسی قرار بگیرد. ترکیب هیئت‌رئیسه خانه احزاب خراسان رضوی نیز متشکل از هفت اصولگرا، هفت اصلاح‌طلب و یک اعتدال‌گراست. 

و اما چند نکته:

1-  ترکیب اصلاحات، اعتدال و اصولگرا یک ترکیب دولت‌ساخته است که سه سالی بیشتر نیست که مد شده است. هنوز هیچ تعریف دقیقی از اعتدال‌گرایی وجود ندارد و خط‌مشی این جناح در حوزه‌های مختلف اقتصاد، سیاسی و فرهنگی مشخص نیست و قطعاً با رفتن دولت روحانی اثری از آن باقی نخواهد ماند. لذا ترکیب فعلی و سپردن مدیریت خانه احزاب به اعتدال‌گرایانی که هیچ نقشی در سپهر سیاسی شهر و استان ندارند و اکثراً دنباله‌رو اصلاحات هستند محلی از اعراب ندارد.

 

2-  نکته دیگر سهم بالای اعتدالیون از مدیریت خانه احزاب و سهم پایین آن‌ها در هیئت‌رئیسه (یک نفر) است که هیچ تناسبی باهم ندارند و خود محل تأمل است. البته بعد از انتخابات مجلس دهم و شکست ائتلاف اعتدالیون و اصلاح‌طلبان در مشهد که فشارهای خارجی بر استانداری را چند برابر کرد انتظار این بود که دولتی‌ها اقداماتی را شکل دهند که به نظر می‌رسد یکی از آن‌ها همین شیوه مدیریت خانه احزاب باشد. مدیریتی که احتمالاً دم دمای انتخابات از آنِ اصلاح‌طلبان و اعتدالیون خواهد بود.

 

3-  تقسیم‌بندی مدیریت خانه احزاب بر مبنای طیف‌بندی سیاسی منسوخ‌شده و نه بر مبنای واقعیت موجود در کفِ فضای سیاسی استان، موضوعی است که بیش‌ازپیش شائبه داشتن سناریوی انتخاباتی توسط مسئولان دولتی استان را تقویت می‌کند. 

 

4-  خانه احزاب خراسان رضوی فعلاً به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی شده است. با توجه به موارد ذکرشده فوق دائمی کردن آن یک ریسک محسوب می‌شود. این خانه برای دائمی و مؤثر شدن باید فرآیندهای اجرایی خود را اصلاح کند تا ضمن آنکه شائبه تأثیر بر نتیجه انتخاب را از خود دور می‌کند، جریان‌های اصلی شهر که نمود آن در انتخابات‌های گذشته عیان بود را یا با اصلاح قوانین خود یا از طریق شوراهای مشورتی در دل خود جای دهد. از سوی دیگر با تبدیل‌شدن به اتاق گفتگوی جریان‌های سیاسی، در رشد و شکوفایی فضای سیاسی استان خراسان رضوی نقش ایفا نماید.

 

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون