تاریخ خبر: کد خبر: 5031

یک نفر مودبانه از آستان قدس سوال کند که «مشهدمال» چطور ساخته شد؟!

استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یک نفر مودبانه از آستان قدس رضوی سوال کند که پروژه «مشهدمال» چطور ساخته شد و باغات کنارش چگونه خشک شده‌اند؟ زمانی که شورا حریف نمی‌شود باید اجازه دهند که جوانان و دانشجویان پای کار بیایند.

یک نفر مودبانه از آستان قدس سوال کند که «مشهدمال» چطور ساخته شد؟!

به گزارش قاصدنیوز به نقل از ایسنا، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برد آستان قدس رضوی یک سازمان بسیار مهم است که به برکت نام امام رضا(ع) شکل گرفته اما در امور شهری حرف هیچ‌کس را قبول ندارد.
 
دکتر محمدحسین پاپلی یزدی، 14 اردیبهشت ماه در سومین نشست از سلسله نشست‌های«ساخت و ساز در ارتفاعات جنوبی شهر مشهد» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به موقعیت سجاد شهر و چرایی ساخت این منطقه، تصریح کرد: معمولا دامنه‌ها در همه دنیا وضعیت بهتری را برای ساخت و ساز دارند، سال‌ها پیش آستان قدس رضوی بهترین زمین‌های کشاورزی را زیر بتن برد.

 
وی اضافه کرد: باید همواره طبق ضوابط و طرح مصوب عمل کرد هیچ‌کس مخالف نیست اما مشکلی که اکنون با آن مواجه هستیم این است که به قانونی که وجود دارد عمل نمی‌شود.
 
 
پاپلی یزدی با اشاره به اصل 100 قانون اساسی، تصریح کرد: در این قانون آمده است پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم و نظارت شورای شهر که مردم همان محل تعیین می‌کنند، انجام گیرد و به وحدت در اداره شهر تاکید شده است.
 
 
مدیرگروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: شورا را به شهرداری و اداره شهر از سوی این نهاد محدود کرده‌ایم در حالی که شورا باید حق داشته باشد اداره‎‌کل آموزش و پرورش،‌ ارشاد و معاون عمرانی استاندار را استیضاح، عزل و نصب کند؛ مدیریت یکپارچه و هماهنگ به این معنی است نه اینکه هر سازمانی مستقل عمل کند و پس از آن بگوییم که وحدت باید در مدیریت شهر به وجود بیاید.
 
 
وی با بیان اینکه انتخاب شورا در شهرهای بزرگ باید منطقه‌ای باشد، افزود: در صورتی که این موارد رعایت شود آقایانی که ارتفاعات را تقسیم کرده‌اند، عزل می‌شوند.
 
 
وی عنوان کرد: بهتر این بود که 700 سال پیش یک برنامه جمعیت کنترل در اختیار داشتیم اکنون در بین شهرهایی مانند بندرعباس و چابهار جمعیت وجود ندارد اما در تهران با انفجار جمعیت مواجه هستیم.
 
 
پاپلی یزدی با اشاره به اینکه خاک و ارزش خاک بسیار مهم‌تر از آب است، گفت: باید زمین‌های کشاورزی و باغات را حفظ کنیم و این حفظ با رعایت عدالت جغرافیایی و اجتماعی صورت گیرد.
 
 
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که در یک سمت شهر هتل پنج‌ ستاره می‌سازیم باید در آن طرف دیگر نیز هتل یک ستاره ایجاد کنیم اما متاسفانه یک طرف شهر را در دست میلیاردها داده‌ایم و طرف دیگر را به دست فقرا سپرده‌ایم.
 
 
استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران تصریح کرد: باید شهرداری صاحب شهر شود باید بتواند مدیرکل‌ها را در شهر استیضاح و عزل کند، نه اینکه معاون عمرانی استاندار و آستان قدس رضوی منفعتی دیگر را طلب کنند و شورای شهر موضوعات دیگری را دنبال کند.
 
 
وی اضافه کرد: با بلندمرتبه‌سازی در دامنه‌ها موافق هستم اما به این شرط که رعایت ضوابط انجام شود و باغات کشاورزی از بین نروند.
 
پاپلی یزدی خاطرنشان کرد: اختیارات سازمان‎های مردم‌نهاد و تشکل‌ها در این خصوص محدود است، زمانی که جنگ می‌شود می‌گویند که مردم به صحنه بیایند و جوانان پای کار بیایند اما در عرصه اقتصادی اقتصاد ما دولتی است و این دقیقا برعکس دنیاست؛ اقتصاد را که باید مردم بچرخانند دولت اداره می‌کند و جنگ را که باید دولت مدیریت کند، مردم و جوانان چرخانده‌اند.
 
وی با اشاره به اینکه حضور مردم در جنگ گذشته ما نیز درست بود لذا باید این اقدام در مدیریت اقتصادی نیز لحاظ شود، ادامه داد: یک نفر مودبانه از آستان قدس رضوی سوال کند که پروژه «مشهدمال» چطور ساخته شد و باغات کنارش چگونه خشک شده‌اند؟ زمانی که شورا حریف نمی‌شود باید اجازه دهند که جوانان و دانشجویان پای کار بیایند.
  
وی با تاکید بر اینکه آمار باید درست ارائه شود خاطرنشان کرد: یک نفر ممکن است چهار مرتبه در روز به طرقبه برود، رفت و آمدهایی به اطراف شهر صورت گیرد و این آمار را در شمار ورود و خروج زائران تلقی می‌کنند جای تعریف این آمار در دانشگاه است.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون