تاریخ خبر: کد خبر: 4538

مدیرمسئول نشریه معرفت:

کشورهای غربی به امنیت اخلاقی تفکیک جنسیتی پی برده‌اند

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدجواد نوروزی، دکترای علوم سیاسی (گرایش جامعه‌شناسی) از دانشگاه امام صادق(ع) و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گپ و گفتی انجام داده است که قسمت اول آن را منتشر کردیم. در این قسمت به شبهات ایجاد شده معارضین درخصوص حجاب و تفکیک جنسیتی می‌پردازیم.

کشورهای غربی به امنیت اخلاقی تفکیک جنسیتی پی برده‌اند

قاصد نیوز: معارضین اعتقاد دارند حجاب اجباری و تفکیک و تبعیض جنسیتی از مشکلات حکومت دینی و به قول دیگر دموکراسی دینی است. رسانه‌های معارض می‌گویند: تحت حکومت دینی زنان باید لباسی را که حکومت می‌خواهد بر تن کنند و در بسیاری از حوزه‌ها (از دریا تا واگن مترو، و از کتابخانه تا اتوبوس) از مردان جدا باشند. تنها زنان و مردان محرم می‌توانند با یکدیگر رابطه داشته باشند و غیر از آن جرم و قابل پیگیری قضایی است. زنان از بسیاری از مقامات و موقعیت‌ها محروم هستند.


 
در این گفت‌وگو سعی شده ضمن پاسخگویی به شبهه مذکور، به تحلیلی جامع و درستی درباره وضعیت مطلوب فرهنگی و اخلاقی یک حکومت اسلامی دست یابیم.


 
دکتر محمدجواد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار حلقه وصل به رویکرد و نظر معارضین حکومت دینی درباره حجاب اجباری و تبعیض و تفکیک جنسیتی پرداخت و گفت: متاسفانه آنچه که باعث می‌شود سردمداران حکومت سکولار نسبت به چنین مباحثی دیکتاتورمآبانه و قاطعانه اظهار نظر کنند این است که فکر می‌کنند فرهنگ مسلط و مورد پذیرش در دنیای امروز فرهنگ و تمدن غرب است و باید منبع و ماخذ ارزش‌گذاری تفکر سکولاری است و همه نظام‌ها باید با خط‌کش این تفکر اندازه‌گیری شوند!


 
این فرهیخته علوم سیاسی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی برپا شد تا با این‌گونه تفکر‌های استکباری و اندیشه‌های انسان محور سکولاری مبارزه کند افزود: امام خمینی(ره) با حمایت و همراهی مردم یکصدا و همدل به دنبال این مساله مهم بوده و هستند که سردمداران غربی و اندیشمندان غرب زده تفهیم کنند که معیارو محور ارزشگذاری در نظام جمهوری اسلامی ارزش‌های اسلام است و همه مقوله‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی جامعه براساس ارزش‌های دینی ارزیابی می‌شود.


 
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با طرح این مطلب که نظام اسلامی مبتنی بر توحید است بیان داشت: بر همین اساس مسائل فرهنگی و اجتماعی ما ارزیابی می‌شود و تعاریف حکومت اسلامی از آزادی، حریم‌های خصوصی و عمومی، حجاب و پوشش و... تفاوت ریشه‌ای با مجموعه نظام‌هایی دارد که آبشخور غیردینی و سکولار دارد.


 
بسیاری کشورهای غربی به امنیت اخلاقی تفکیک جنسیتی پی برده‌اند
 
مدیرمسئول و سردبیر نشریه معرفت با بیان اینکه کشورهای غربی به ارزش تفکیک جنسیتی برای افزایش امنیت و آرامش در جامعه پی برده‌اند گفت: وقتی که یک امری ریشه در فطرت بشری دارد خواه و ناخواه و دیر یا زود خریدار و طرفدار پیدا می‌کند. الان در محیط‌های آموزشی برخی کشورهای غربی نسبت به تفکیک جنیستی و تأمین امنیت اخلاقی اقدام نموده و نتایج مفید آن را درک کرده‌اند.


 
مدیر گروه فقه سیاسی جامعه‌المصطفی با طرح یک موضوع بسیار مهم در امر حجاب و پوشش در جامعه پرداخت و توضیح داد: تا زمانی که نگاه و تلقی ما از مسائلی مانند حجاب و پوشش به مثابه قید و بند باشد بدون شک نمی‌توانیم به تحلیل درست و جامعی درباره ارزش‌های حجاب برسیم.


 
انقلاب اسلامی، حضور اجتماعی سالم زنان را گسترده و تقویت کرد
 
عضو شورای بازنگری و ارتقاء علوم سیاسی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه وقوع انقلاب اسلامی نقطه عطفی برای ورود سالم و امن زنان به جامعه بود اظهار داشت: این هنر انقلاب اسلامی بود که بستری را فراهم آورد که زنان با حفظ ارزش‌های دینی در عرصه‌های مختلف ظاهر می‌شوند و الان زنان ایرانی بخش عظیمی از جامعه دانشگاهی و علمی ما را تشکیل می‌دهند.


 
این استاد دانشگاه در ادامه مصاحبه خود درباره همزیستی و آزادی ادیان و مذاهب در ایران گفت: خوشبختانه تاریخ ایران به‌ویژه تاریخ جهان اسلام پر از کارنامه درخشان همزیستی و تعامل میان اقوام و ادیان متفاوت در کنار یکدیگر است. هزاران سال است که کلیمی‌ها و زرتشتی‌ها و مسیحی‌ها و... بدون اینکه درگیری و تزاحم خاصی داشته باشند در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و به دنبال منافع و اهداف مشترک هستند. از طرفی از آیات و روایات بسیاری وارد شده است که باید نسبت به حفظ حقوق شهروندی اقلیت‌های دینی و مذهبی کوشش کرد.


 
حکومت اسلامی نباید در مقابل هنجارشکنان دینی سکوت کند
 
وی در پاسخ به این ادعا که برخی معتقدند حکومت اسلامی نسبت به حقوق اولیه مسیحیان تبشیری و بهائیان در ایران کوتاهی می‌کند گفت: اسلام به ما درباره اهل کتاب و کسانی که دارای دین آسمانی هستند سفارش کرده است و ما هم باید نسبت به رعایت حقوق آنها تا زمانی که به حقوق حکومت اسلامی تعدی نکنند، ملزم باشیم.


 
عضو شورای علمی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افزود: واقعیت این است که ما نمی‌توانیم به ادیان ومذاهبی که هیچ جایگاه الهی ندارند و ساخته تفکرات عده‌ای سیاستمدار فرصت‌طلب و خود خواه هستند همان حقی را قائل شویم که برای ادیان آسمانی قائل هستیم.


 
نوروزی با بیان اینکه مسیحیان تبشیری و بهائیت به دنبال ترویج و تلقین افکار شوم سیاسی خود هستند اظهار داشت: هر نظامی با هر عقیده‌ای که حکومت می‌کند اجازه نمی‌دهد که عده‌ای محدود با جار و جنجال و سیاست بازی به تبلیغ و ترویج اهداف خود بپردازد و با روش‌های مزورانه جوانان را فریب دهد و چهره حکومت را کریه جلوه دهد.


 
حقوق شهروندی مسلمانان در کشورهای مدعی رعایت نمی‌شود
 
عضوکمیته علوم اجتماعی کمیته حوزوی آموزش عالی با تأکید بر اینکه برخی از ادیان ساختگی و سیاست زده به دنبال ایجاد شبهه و تشکیک در امور زیرساختی دولت اسلامی ایران هستند گفت: غربی‌ها که مدعی هستند جمهوری اسلامی حقوق اولیه ادیان و مذاهب را زیر پا می‌گذارد چرا برای مسلمانان که از فرهنگ و تمدن فرهیخته برخوردارند و جمعیت قابل توجهی از یک کشور اروپایی و آمریکایی را تشکل می‌دهند، کمترین حقوق شهروندی را قائل نشده و هر روز مسأله‌ای را برای آنها ایجاد می‌کنند.


 
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با بیان اینکه باید کاری کنیم که دین اسلام برای دیگران جذابیت داشته باشد گفت: اگر یک نظام ارزشی درست و خوب عمل کند باعث می‌شود اقلیت دینی و مذهبی کم کم جذب ارزش‌ها شده و حتی به دین مبین اسلام تشرف پیدا کند.


 
این استاد علوم سیاسی با تأکید براینکه باید نوع برخورد ما با مسلمانان و غیرمسلمانان محسوس باشد درباره نوع تعامل با گروه‌های مذهبی مسلمان غیر شیعی گفت: اگر درست بررسی کنیم می‌توانیم به این نتیجه برسیم که حکومت مذهبی شیعه تفاوت ریشه‌ای و نزاع برانگیزی با گروه‌های مسلمان ندارد. هرچند اگر گروهی قصد اختلال و تبلیغ ناشایست عقاید خود را داشت باید پاسخگوی اعمال خود باشد و نظام هم باید نسبت به این نوع حرکات بی‌تفاوت نباشد.

 

منبع: سراج 24
 

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون