تاریخ خبر: کد خبر: 4098

برنامه داعش بریدن سر میلیون‌ها شیعه در بغداد بود

زارعی با اشاره به اقدامات ایران برای شکست داعش در عراق گفت: ما هنگامی که برخی از مناطق را از داعش پاک کردیم آن مناطق را تحویل خود عراقی‌ها دادیم. ایران عراقی‌ها را توانمند کرد تا جلوی داعش بایستند که در این راستا استان دیاله طی عملیاتی آزاد شد و بعد از آن با پیروزی‌هایی که به دست آمد باعث شکست داعش و عقب رفتن آنها از مناطق تحت نظرشان شدیم.

برنامه داعش بریدن سر میلیون‌ها شیعه در بغداد بود

به گزارش قاصدنیوز، سعدالله زارعی عصر امروز در همایش «بیداری دانشجویی و تمدن نوین اسلامی»در جمع دانشجویان اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در مشهد گفت: خدای متعال را شکر می‌کنم که در این روز مقدس در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) خدمت شما برادران و خواهران محترم برسم و دقایقی در خدمت شما باشم.

 

وی بیان داشت: من از آغاز شکل گیری مجموعه دانشجویان با آنها مرتبط و مسائل مربوطه را پیگیری می‌کردم.

 

این کارشناس مسائل سیاسی و منطقه‌ای گفت: موضوع این همایش تمدن اسلامی است که انتخاب این امر عمق استراتژیک توجه شما را نشان می‌دهد. بحث تمدن باید به درستی شناخته شود و در مسیر تحقق آن گام برداریم.

 

وی گفت: امید است با از عزم و  اراده در این عرصه بحث تمدن به جای درستی برسد و در مسیر تحقق آن گام برداریم.


زارعی با بیان اینکه تمدن اسلامی در یک زمان طولانی شکل می‌گیرد نه در کوتاه مدت، بیان داشت: ایجاد تمدن محصول تلاش ۳۰۰ ساله است مخصوصا تمدن‌های اسلامی.


این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ساخت یک جهان جدید وایجاد تمدن اسلامی، خاطرنشان کرد: این تمدن باید بتواند در همه عرصه‌ها خود را نشان دهد، ممکن است گاهی دولت اسلامی تشکیل شود؛ اما به تمدن اسلامی نینجامد. ما نمی‌توانیم تحولات دنیا را نادیده بگیریم. وقتی می‌گوییم تمدن اسلامی منظور ما از تمدن اسلامی عصر صفویه نیست بلکه در واقع در مورد تمدن‌های فعلی حرف می‌زنیم و این تمدن‌ها مدنظر است.


زارعی با بیان اینکه در تمدن سازی باید دو دسته عوامل پیشران و پسران را در نظر بگیریم، شاخص ومعیاری که تمدن اسلامی را محقق می‌کند را انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: به میزان دلبستگی‌هایی که به انقلاب اسلامی وجود دارد متوجه می‌شویم که داریم راه را درست می‌رویم وبه میزانی که از آن جدا شویم یعنی داریم از چیز دیگری حرف می‌زنیم ما باید توجه داشته باشیم که انقلاب اسلامی چه چیزی را گفته است.


این کارشناس سیاسی با بیان اینکه انقلاب از ابتدای به وجود آمدنش یک پدیده فرامرزی را تعریف کرد با اشاره به فرمایشی از امام خمینی(ره) که فرمودند باید مستکبرین جهان را از بین ببریم و انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جمهوری اسلامی نیست، خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی با این شعار باقی مانده است و همان طور که مشاهده می‌کنید نظام فعلی جهان در پی این سال‌ها به محکمی سال ۵۷ نیست و می‌شود به آن رسوخ کرد.


زارعی با تأکید بر اینکه حفظ انقلاب اسلامی جز از طریق گسترش و نفوذ انقلاب در محیط منطقه‌ای و بین‌المللی امکان ندارد، بیان داشت: انقلاب اسلامی بدون تبدیل به یک قدرت جهانی معنا ندارد اگر بگویم به عراق، لبنان و سوریه کاری نداریم دیگر کشورها به ما اجازه نمی‌دهند، نظامی داخل مرزهای مان داشته باشیم.


وی افزود: ما اکنون داخل مرزهایمان هر کاری می‌کنیم، آنها علیه ما حرف می‌زنند. هویت انقلاب و هر آنچه این انقلاب را با سایر انقلاب‌های دنیا متمایز می‌کند باعث شده که کشورهای غربی نسبت به مسائل ما حساس باشند.


این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: زمانی که ما در منطقه قدرت داشته باشیم و بتوانیم برای آنها در فراتر از مرزهای خودمان دردسر درست کنیم مانند اینکه در مدیترانه و یا دریای سرخ منافع غرب و اسرائیل را به چالش بکشیم، آن گاه می‌توانیم در آب‌های جنوب ایران و خلیج فارس امنیت داشته باشیم، اگر ما در مدیترانه و دریای سرخ دست قدرت نداشته باشیم در همان قدم اول ما را از بین می‌برند.


نقش ایران در تحولات عراق


زارعی با بیان اینکه اگر دست بلند پرقدرتی در عراق داشته باشیم می‌توانیم خودمان را اثبات کنیم، خاطرنشان کرد: اگر شما با دست قدرت وارد بحران عراق شوید و امنیت را به شهر دیاله عراق بازگردانید آن گاه مرزهای ایران نیز امنیت می‌یابد و اگر این دست قدرت نباشد این اتفاق نخواهد افتاد.


وی با بیان اینکه یکی از پیشران‌های ایجاد تمدن اسلامی، انقلاب اسلامی است خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های جمهوری اسلامی تاثیر گذاری در خارج از مرزهاست که از طریق هم افزایی در منطقه این مهم محقق می‌شود.


این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ایران بر چهار پایتخت مهم عربی مسلط شده، گفت: این تسلط به معنی سلطه گری نیست بلکه به معنای نفوذ است. هم اکنون ایران در پایتخت عراق، سوریه، لبنان و یمن مسلط شده و این نشان می‌دهد که ایران تا عراق در قلب منطقه عربی پیشروی کرده و توانسته موقعیت‌های بی بدیلی را برای خود فراهم کند.


زارعی با اشاره به اقدامات ایران برای شکست داعش در عراق گفت: ما هنگامی که برخی از مناطق را از داعش پاک کردیم آن مناطق را تحویل خود عراقی‌ها دادیم. ایران عراقی‌ها را توانمند کرد تا جلوی داعش بایستند که در این راستا استان دیاله طی عملیاتی آزاد شد و بعد از آن با پیروزی‌هایی که به دست آمد باعث شکست داعش و عقب رفتن آنها از مناطق تحت نظرشان شدیم.

 

پیروزی بر داعش با حضور نیروهای عراقی انجام شد


این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه پیروزی بر داعش با حضور نیروهای عراقی انجام شد، تأکید کرد: ما بعد از آزادسازی مناطق از دست داعش، آن را تحویل عراقی‌ها دادیم نه مثل امریکا که بعد از اشغال عراق و به زیر کشیدن صدام از قدرت، فرماندار نظامی برای شهرها تعیین کرد و به دنبال حق ویژه بود و به نوعی برای عراق تعیین و تکلیف می‌کرد. نوع مواجهه ایران و امریکا در زمینه عراق متفاوت بود که این مهم باید در تأسیس تمدن اسلامی مورد توجه قرار گیرد.


وی با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با همافران نیروی هوایی خاطرنشان کرد: ایشان در آن دیدار مسئله عزت را بیان کردند، عزت کلید واژه اصلی در انقلاب اسلامی است، کسی که می‌خواهد علت پیروزی انقلاب را بررسی کند در انتهای بررسی‌هایش به کلمه عزت می‌رسد و متوجه می‌شود این ملت برای عزت قیام کرد و آن زمانی که به مرحله خودآگاهی رسید انقلاب کرد.


زارعی ادامه داد: وقتی با عراق مواجه می‌شویم نمی‌توانیم مثل آمریکایی ها رفتار کنیم، ایران برق آسا وارد عراق شد تا دشمن را به زانو درآورد که این مهم یکی از جلوه‌های تمدن اسلامی است. اگر جمهوری اسلامی نبود عراق هنوز تا 100 سال دیگر در اشغال آمریکا بود. امریکا می‌خواست در عراق بماند و برای این امر برنامه‌ریزی کرده بود.


این کارشناس سیاسی افزود: جمهوری اسلامی توانست بساط آمریکا را در عراق در هم بشکند و آن را آزاد کند که بعد از بیرون کردن آمریکا مناطق آزاد شده را به دولت عراق واگذار کرد. ما برای آزادسازی عراق از جان مایه گذاشتیم و ارشادات مقام معظم رهبری نیز راهگشای کار بود.


وی در ادامه یادآور شد: در عراق ۳۰۰ هزار نیروی مجهز آمریکایی حضور داشت که در نگاه اول بیرون کردن آمریکا از عراق امری ناشدنی بود.


زارعی با اشاره به نامه 127 نماینده مجلس ششم به مقام معظم رهبری گفت: آنها ترسو و خائن بودند؛ اما از یک واقعیت حرف زدند آنها گفتند آمریکا بعد از افغانستان، عراق و در گام بعدی ایران را خواهد گرفت حال ببیند آزادسازی عراق چه میزان توکل و باریک بینی می‌خواهد که این مهم در عرض دو سال و نیم اتفاق افتاد.


این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: عراق در سال ۸۲ اشغال و در اواسط سال ۸۴ همه پرسی قانون اساسی آن برگزار شد و پشت سر آن دولت شیعه متمایل به ایران در عراق به سر کار آمد. ما می‌بینیم مقام معظم رهبری در این دو سال و نیم با درایت ویژه و با جانفشانی عده ای عراق اشغال شده را به عراق آزاد تبدیل کردند. رهبر معظم انقلاب رهبری نقطه به نقطه در عراق داشتند؛ واقعا ایشان در این دو سال و نیم تحولات را مدیریت کردند و عراق اشغال شده تبدیل به کشور استراتژیک برای جمهوری اسلامی شد.


وی خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال این بود که گروهی مانند داعش با ویژگی‌های حزب الله (کوچک، چابک، عملیاتی، دارای آموزش‌های سطح بالا، معتقد به مبانی خاص و پیچیدگی خاص سازمانی و نفوذ ناپذیر) علیه جمهوری اسلامی ایجاد کند.

 

زارعی ابراز داشت: دشمن در عراق با هماهنگی‌هایی که انجام داد در استان‌های سنی نشین کلید طلائی شهرها را به داعش دادند و به او گفتند که در آن شهرها عملیات کند، ترکیه و امریکا به آنها اطلاعات دادند و قرار بود داعش در عراق کارستان کند و در نهایت پرونده انقلاب اسلامی را ببندد.


این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: داعش در ۲۰ خرداد ۹۳ چهار استان بزرگ عراق را در سه روز تصرف کرد و ۶۵ درصد از خاک عراق در دستش بود و این در حالی بود که در شمال عراق کردها با محوریت بارزانی ارتباط با ترکیه داشت و از این طریق با داعش هماهنگ شده بود.

زارعی با بیان اینکه تنها ۲۰ درصد از خاک عراق در اختیار دولتش بود، افزود: ۱۷ درصد از خاک عراق در دست کردها بود و ما به آنها گفته بودیم که داعش به شما نیز حمله می‌کند؛ اما آنها گفتند داعش به ما کاری ندارد به هر حال بحران عجیبی در عراق پیش آمد به طوری که در عراق ناامیدی و یأس حاکم شده بود و شیعیان عراق احساس می‌کردند امروز و فردا با حمله داعش به بغداد جمعیت این شهر را که بالغ بر ۷۵ درصد آنها شیعه هستند را قتل عام کنند.


این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: برنامه داعش این بود که با حمله به بغداد میلیون‌ها نفر شیعه را سر ببرد که سرویس آمریکایی‌ها نیز پشت سر داعش بود.


وی افزود: در این هنگام یک تیم از ایران به عراق رفت و بعد از بررسی‌ها با ۲۰۰ نفر توانست به داعش در بیرون از بغداد حمله کند و صدها نفر از آنها را به هلاکت برساند که این مسئله باعث تغییر روحیه در عراق شد و آنها  پای کار آمدند و ما توانستیم بعد از این ضربه، امنیت بغداد و کربلا را برقرار کنیم. سپس جاده‌های استراتژیک را از دست داعش خارج کردیم.


زارعی خاطرنشان کرد: امروز از آن ۶۵ درصد تنها ۲۰ درصد در دست داعش است که عمده آن در استان نینواست، برای آزادسازی نینوا اگر خود سنی‌ها را مجهز کنیم ریشه داعش به طور کلی از عراق خشکانده می‌شود.


انقلاب اسلامی کانون تمدن اسلامی است


زارعی در ادامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی به عنوان عنصر کانونی تمدن اسلامی در عرصه منطقه ای روش‌های خاص خود را دارد، گفت: منطق انقلاب اسلامی با منطق دیگر کشورها تفاوت دارد ایران در عراق یک ملت را بر فرهنگ خودش حاکم کرد که این مسئله یک موقعیت پایدار را برای جمهوری اسلامی در منطقه به وجود آورد.


این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: یک بار عراقی‌ها توسط امریکا از شر صدام خلاص شدند و امروز با کمک ایران از دست داعش خلاص شدند؛ اما ببینید که مردم عراق از اقدام اولی احساس دخالت دارند.


وی ادامه داد: اگر ایران اسلامی نبود، داعش حیات مردم عراق را ساقط می‌کرد و این کمک ایران به عراق خارج از قوانین استکباری بود و این مهم نفوذ جمهوری اسلامی را در عراق نهایی کرد.


زارعی خاطرنشان کرد: اقدامات ایران برای آزادسازی عراق از دست داعش عمق وفاداری و پایایی انقلاب را نسبت به روش‌های مشابه نشان داد. درعراق شری را کم کردیم که اگر آن را از عراق کم نمی‌کردیم این شر به ما برمی‌گشت. مگر می‌شود داعش در دیاله چشم طمع به شهرهای هم مرز نداشته باشد.


وی با بیان اینکه امروز ایران در عراق محبوبیت به دست آورده، خاطرنشان کرد: این محبوبیت پایه توافقات است. ما امروز می‌توانیم انبوهی از توافقات اقتصادی و تجاری با عراق داشته باشیم، عراق مهیای چنین توافقاتی است. ما در سال ۲۰۱۵ می‌توانیم ۴۰ میلیارد دلار با عراق قرارداد ببندیم بدون اینکه قطره ای نفت به دنیا صادر کنیم.


زارعی نفوذ ایران در منطقه را باعث ایجاد امنیت، اقتدار و حسن نیت نسبت به کشورمان دانست و خاطرنشان کرد: یکی از اصلی‌ترین پیشرانی‌های انقلاب اسلامی در محیط پیرامونی اش نفوذ منطقه ای بود.


این کارشناس مسائل سیاسی بزرگترین پسران تمدن اسلامی را قشری گری و قومی گرایی دانست و افزود: قشری گری دارای دو معنای سطحی نگری و عدم برخورد عمقی با موضوعات است و یک معنای دیگر آن این است که یک چیز را به حساب دیگر بگذاریم و بقیه را به حساب نیاوریم.


وی تأکید کرد: قشری گری یکی از آفات تمدن اسلامی است. در داخل کشورمان با ظاهرگرایی مواجه هستیم ظاهرگرایی معقوله فکری دارد که به مسئله جمود منجر می‌شود و گاهی جنبه فلسفی دارد که نوعی نگاه محدود نسبت به مسائل داشته باشیم به خصوص در حوزه‌های مختلف به ویژه علوم انسانی.


زارعی ادامه داد: قشری گری درحوزه فلسفی، نوعی فلسفه گرایی و فارغ از عمق لازم است. در تاریخ فلسفه ایران فلسفه قشری گری داشتیم.


این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: مسئله قومیت گرایی برای جایگزینی قومیت به جای اسلام گرایی است. این قومیت گرایی این گونه مطرح می‌شود که ایرانی و عربی بودن را تقدم به اسلام بدانیم، البته این امر دوره اش منسوخ شده؛ اما در نوعی دیگر، خود را اسلام دو آتیشه مطرح می‌کنند و در عمل انقلاب و اسلام را کنار می گذارند این قوم گرایی آفت تمدن اسلامی است.


زارعی ادامه داد: در تاریخ هزار ساله ایران سراغ نداریم نگاه معطوف به جغرافیا کشور موفق باشد از حکومت‌های قبل از انقلاب تا بازرگان و کسانی که در این دولت هستند به نتیجه نرسیده اند یکی از موضوعات در این چارچوب، این است که وقتی نگاه بین المللی داریم به کشور ما جلوه در مسائل خارجی می‌دهد.


وی ادامه داد: یک سوال باید از آقای روحانی پرسید که در جنگ با داعش در عراق اگر ایران ورود نکرده بود الان امنیت مرزهای ایران چگونه بود چطور می‌شود هویت شیعه را از هویت کربلا و نجف جدا کرد؟ ما در ۲۲ بهمن دیدیم که رئیس جمهور به ورود ایران در مسئله عراق و یمن افتخار کرد.


رشته های ارتباطی عربستان در یمن فروپاشیده است


وی با بیان اینکه امروز تمام رشته‌های ارتباطی عربستان در یمن فروپاشیده و این کشور حتی یک رشته باریک در یمن ندارد خاطرنشان کرد: هم  اکنون زیدی‌های یمن یکی از دشمنان سرسخت عربستان و اسرائیل هستند.


سقوط داعش جز با دست مهدوی امکان ناپذیر بود


زارعی با اشاره به سقوط داعش در عراق اظهار داشت: ما در شرایط کنونی در یک فضای مهدوی قرار گرفتیم. سرعت سقوط داعش جز با دست مهدوی امکان پذیر نبود، هر چه ایران قوی تر در صحنه حضور داشته باشد موفق تر است.


وی در پاسخ به سوالی در خصوص خائن خواندن نمایندگان مجلس ششم گفت: نمایندگانی که نامه به رهبری نوشتند خائن هستند. یک نماینده نمی‌تواند در امور دینی و هویتی ما اظهارنظر کند. نمایندگان در مجلس ششم فراتر از مأموریت خود گام برداشتند و در موضع عزت ملی که عامل اصلی انقلاب اسلامی است پیشنهاد ذلیلانه دادند من به این کار می‌گویم خیانت. من معتقدم کار ۱۲۷ نماینده درنوشتن نامه به رهبری خیانت به کشور بود که امیدوارم برخی‌ها سهوا این نامه را امضا کرده باشند.

 
منبع: خبرگزاری دانشجو

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون