تاریخ خبر: کد خبر: 2118

خبرهای خوش در جلسه شورای راهبردی مناطق حاشیه شهر مشهد

تشکیل دو شهرداری در قالب مناطق ١٤ و ١٥ و چهار کلانتری جدید با محوریت مناطق حاشیه‌شهر مشهد از جمله تصمیماتی بود که در این جلسه اعلام و مقرر شد تا در اولین فرصت به اجرا درآیند.

خبرهای خوش در جلسه شورای راهبردی مناطق حاشیه شهر مشهد

به گزارش قاصدنیوز، با نزدیک شدن به زمان تحویل بسته پیشنهادی سند جامع حاشیه‌شهر مشهد به معاون رئیس‌جمهور، روز گذشته سالن شهدای شهرداری مشهد میزبان مسئولانی بود که در قالب شورای راهبردی سیاست‌گذاری مناطق حاشیه‌شهر مشهد گردهم آمده بودند تا عهده‌دار تدوین اولویت‌های این بسته باشند. در این میان تشکیل دو شهرداری در قالب مناطق ١٤ و ١٥ و چهار کلانتری جدید با محوریت مناطق حاشیه‌شهر مشهد از جمله تصمیماتی بود که در این جلسه اعلام و مقرر شد تا در اولین فرصت به اجرا درآیند.


بعد از دیداری که اعضای شورای شهر در جریان سفر استانی هیئت‌دولت به مشهد با معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور داشتند و قول و قراری مبنی بر اینکه «سند‌ جامع توانمندسازی و سامان‌دهی حاشیه‌شهر مشهد» برای دریافت اعتبارات دولتی برای حاشیه‌شهر مشهد، ظرف دو ماه، تدوین و به دکتر نوبخت تحویل داده شود، اعضای این کارگروه روز گذشته به بحث و تبادل‌نظر در خصوص مفاد این بسته پیشنهادی پرداختند.

دستگاه‌ها تعجیل کنند!
در این نشست، رئیس کمیسیون ویژه سامان‌دهی حاشیه‌شهر و مناطق کم‌برخوردار شورای‌اسلامی شهر مشهد با انتقاد از دستگاه‌هایی که هنوز پیشنهادها و ارزیابی‌های اعتباری خود را برای اجرای پروژه‌‌هایشان در حاشیه‌شهر ارائه نداده‌اند، گفت: از دستگاه‌ها و نهادهای مشارکت‌کننده، درخواست داریم تا در ارائه این اطلاعات تعجیل کنند.


غلامحسین صاحبی با بیان اینکه ممکن است دولت اعتبارات لازم را برای اجرای تمام این پروژه‌ها ‌نداشته باشد، افزود: پیش‌بینی می‌شود‌‌ در برخی پروژه‌ها به مشارکت بخش خصوصی نیاز باشد.


به برنامه عملیاتی برسیم، نه توصیفی
شهردار مشهد نیز در این جلسه با بیان اینکه ارائه کامل و هر چه سریع‌تر این بسته می‌تواند به کمک اعتباری دولت در بودجه سال ٩٣ و مساعدت مالی کابینه به حاشیه‌شهر مشهد در لایحه بودجه سال ٩٤ منجر شود، ابراز داشت: این توپی است که دولت در زمین ما انداخته و همه دستگاه‌های اجرایی استان باید به بهره‌برداری از این فرصت ایجاد شده، کمک کنند.


سید‌صولت مرتضوی با اعلام اینکه بهتر است تمام دستگاه‌های اجرایی برای تدوین هر چه سریع‌تر این بسته، با رئیس کمیسیون حاشیه‌شهر جلساتی را برگزار کنند، تصریح کرد: در پیشنهادها دستگاه‌ها حتما محل مواردی چون اجرا، زمان اجرا، برآورد مالی و محل تأمین بودجه در قالب طرح‌های مشارکت مردمی یا درآمد هر دستگاه، تسهیلات و اعتبارات دولتی شفاف شوند.


وی افزود: هنر مدیریتی ما این است که هر چه زودتر بسته مورد‌‌نظر را تقدیم کنیم، چرا‌که اگر شامل مرور زمان شود مجبوریم همدیگر را به کم‌کاری متهم کنیم.

تشکیل دبیرخانه حاشیه‌شهر
معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهرداری مشهد نیز در این مراسم با اشاره به همراهی نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی در این مسیر، ابراز داشت: چهار نفر از نمایندگان مشهد نیز موافقت کردند دبیرخانه‌ای با محوریت شورای شهر و نمایندگان مشهد تشکیل شود تا مسائل حاشیه‌شهر مشهد با نگاهی ملی نیز دنبال شود.

ایجاد سازمان اجرایی سامان‌دهی حاشیه‌شهر مشهد
محمدمهدی برادران در این نشست از تشکیل سازمان اجرایی حاشیه‌شهر مشهد نیز خبر داد و تصریح کرد: در راستای ایجاد سازمان اجرایی برای سامان‌دهی حاشیه‌شهر مشهد، دو منطقه شهری جدید ١٤ و ١٥ با محوریت مناطق محروم و حاشیه‌شهر مشهد ایجاد خواهد شد.


وی با بیان اینکه اطلاعات هشت پهنه شهری مشهد در قالب ٣٧٢ لایه و ١٧ هزار و ٤٥٠ بلوک از مدتی قبل آماده و قابل ارائه به دستگاه‌ها و نهادهاست، ادامه داد: بخش‌هایی از حوزه شمال‌شرق مشهد و در مناطق ٦ و ٧ به همراه طرق، تشکیل‌دهنده جغرافیای منطقه ١٤ خواهند بود و جاده قدیم قوچان از سمت توس، همچنین بخش‌هایی از مناطق ١٢ و ٢، به‌زودی به‌عنوان منطقه ١٥ معرفی خواهند شد.


به گفته برادران، اخیرا ناحیه ٣ از منطقه ٦ که در برگیرنده شهرک شهید رجایی بود نیز به دو ناحیه ٣ و ٥ تقسیم شده است.وی ایجاد برنامه عملیاتی برای حاشیه‌شهر مشهد و تدوین ساختار اجرایی این برنامه را از جمله دستورالعمل‌های این سازمان اعلام کرد.

فقط ٢٥ روز فرصت داریم
«در جلسه با معاون رئیس‌جمهور پیشنهاد تدوین سند جامع توانمندسازی و سامان‌دهی حاشیه‌شهر مشهد سه ماهه بود؛ اما دکتر نوبخت اعلام کرد؛ دو ماهه این سند را تدوین کنید که به بودجه سال ٩٤ برسد، اما با احتساب ارسال برای استانداری و تأیید آن، از حالا باید ظرف حداکثر ٢٥ روز آینده این بسته را آماده کنیم.»


این‌ها بخشی از اظهارات معاون فرماندار مشهد است. عبدالله ارجائی گفت: در حال حاضر سند سکونتگاه‌های غیررسمی در سطح استان و مشهد در هشت پهنه تهیه شده است؛ اما باید فکری هم به حال روستاهایی که به این هشت پهنه چسبیده‌اند، کرد.


وی با بیان اینکه در ارائه پیشنهادها هیچ دستگاهی نباید از قلم بیفتد، افزود: دو پهنه دیگر را هم در نقشه باید مدنظر قرار دهیم تا حاشیهِ حاشیه‌شهر نیز در آن دیده شود؛ اما در تهیه طرح‌ها و پیشنهادها هر دستگاه باید امضای رئیس آن دستگاه نیز برای تسهیل در امور وجود داشته باشد، ضمن اینکه تمام پیشنهادها باید مطابق اسناد بالادستی تعریف شوند.


از هم‌پوشانی پیشنهادها غافل نشوید
محمد‌کمال سرویها، نایب رئیس شورای‌اسلامی ‌شهر نیز با بیان اینکه در مباحثی از این دست باید به فکر هم‌پوشانی برخی موارد باشیم، تصریح کرد: ممکن است در حاشیه‌شهر موضوعاتی وجود داشته باشد که در چارچوب عملکرد و اختیارات مسئولان اداره بهداشت، آموزش‌و‌پرورش، نیروی انتظامی و شهرداری قرار گیرد، بنابراین باید برای همکاری و جلوگیری از موازی‌کاری در این خصوص تلاش کرد.


وی افزود: مهم‌ترین مسئله این است که ٤٨ساعت پس از ارائه بسته پیشنهادی از سوی هرکدام از دستگاه‌ها، مباحث آن‌ها باید تکمیل و بسته شود.



ساخت ٤ کلانتری جدید در حاشیه‌شهر
در ادامه این جلسه، فرمانده انتظامی مشهد نیز به بیان دیدگاه‌های خود در این زمینه پرداخت و گفت: نیروی انتظامی برنامه ساخت چهار کلانتری در حاشیه‌شهر مشهد را در دستور کار خود قرار داده است.


سرهنگ حجت نیک‌مرام، «رسالت، التیمور، مهرگان و سپاد» را گزینه‌های ساخت کلانتری در حاشیه‌شهر مشهد اعلام کرد و افزود: برای برخی جابه‌جایی‌ها نیازمند حمایت و همراهی شهرداری هستیم، مدیریت شهری حتی برای تغییر کاربری نیز می‌تواند با نیروی انتظامی همراهی کند، زیرا مسئولان منطقه سپاد حاضر به واگذاری زمین برای ساخت کلانتری شده‌اند؛ اما مشکل این زمین‌ها تغییر کاربری است.


هم توانمند‌سازی، هم زیرساخت‌ها
رئیس کمیسیون عمران شورای‌اسلامی‌ شهر مشهد نیز با بیان اینکه جمعیت یک‌میلیون و ١٠٠ هزار نفری حاشیه‌شهر نیازمند همراهی بیشتری هستند، گفت: بهتر است برای حاشیه‌شهر مشهد از مدل‌هایی که دارای مشوق است، استفاده شود و این مشوق‌ها، هم برای دستگاه‌ها و هم برای بهره‌بردارها باشد.


مهدی ذاکرالحسینی افزود: هم توانمندسازی و هم ایجاد زیرساخت‌ها در تدوین این بسته باید مدنظر قرار گیرد.

تعیین مسئولیت هر کدام از نهادها
نوبت به معاون خدمات و محیط‌‌‌‌‌‌‌ زیست شهردار مشهد که رسید، خلیل الله کاظمی با بیان اینکه باید درباره حاشیه‌شهر مشهد به تعریف واحدی برسیم، گفت: در تمام هشت پهنه موجود در حاشیه‌شهر مشهد باید به‌طور دقیق مسئولیت هر کدام از نهادها را مشخص کنیم.


وی افزود: در این مسیر ‌ نباید فقط به بحث‌های مالی بپردازیم؛ بلکه تحلیل پیشنهادها نیز باید در دستور کار قرار گیرد.


به گزارش خبرنگار ما، در این نشست نمایندگان برخی دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی استان نیز به بیان نظرات خود در‌خصوص حاشیه‌شهر پرداختند که در این میان سخدری، نماینده آب و فاضلاب مشهد اعتبار مورد نیاز برای طرح‌های فاضلاب‌و‌آب در حاشیه‌شهر را به ترتیب ٤٥٠ و ٢٥٠ میلیارد تومان عنوان کرد.


هاشمی، نماینده شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی نیز آزادسازی کامل حریم کشف‌رود را نیازمند ٣٠میلیارد تومان اعتبار دانست و گفت: برای تکمیل تصفیه‌‌خانه‌های مشهد باید اعتباری ٥٤ میلیارد تومانی تامین شود.

 

منبع: شهرآرا

 

کلمات کلیدی

  • 0 0

    اجرای طرح جمع آوری فاضلاب در حاشیه شهر از همه مهمتر است

ارسال نظر

تریبون