تاریخ خبر: کد خبر: 6345

دفاع دکتر میثم مطیعی از رساله دکتری+عکس

میثم مطیعی سال ۱۳۸۹ در دوره دکتری دانشگاه امام صادق (علیه السلام) پذیرفته شد و در بهمن ماه ۸۹ اولین ترم تحصیلی دوره دکتری را آغاز کرد. رساله دکتری وی در تاریخ ۹۲.۱۲.۲۴ در شورای پایان نامه ها و رسالات دانشگاه امام صادق (علیه السلام) پذیرفته شد و امروز دفاع شد.

به گزارش قاصدنیوز، دکتر میثم مطیعی مداح اهل بیت (علیهم السلام) و از دانش آموختگان و اساتید دانشگاه امام صادق (علیه السلام)، روز یکشنبه مورخ ۸ شهریور ۱۳۹۴ از رساله دکتری خویش در دانشگاه امام صادق (علیه السلام) دفاع کرد.

 

بنابر نظر اعضای هیات داوران میثم مطیعی با "درجه عالی" موفق به اخذ مدرک دکترای تخصصی در رشته قرآن و حدیث شد.

 

    

 

این رساله با عنوان "مبانی و راهکارهای قرآنی و روایی در رویارویی با اهانت به معصومان (علیهم السلام)‏" و به راهنمایی دکتر عباس مصلایی پور (دانشیار و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام)) و با مشاوره دکتر محمد هادی همایون (دانشیار، رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) و از اعضای هیات امنای جامعۀ الصادق) و دکتر مهدی ایزدی (دانشیار و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام)) دفاع شد.

اساتید داور این رساله عبارت بودند از:

• دکتر مجید معارف (استاد تمام دانشگاه و رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران)

• دکتر عبدالهادی فقهی‌زاده (دانشیار و مدیر گروه قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه تهران)

• دکتر محمود کریمی بنادکوکی (دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام))

• دکتر عباس تقویان (استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام))

با توجه به اینکه اهانت به معصومان و اولیاء الهی، سابقه‌ای طولانی در تاریخ بشر داشته است و نحوه مواجهه با اهانت‌کنندگان، همواره یکی از دغدغه‌های مؤمنان بوده است. در دوره معاصر به واسطه افزایش برنامه‌ریزی شده اهانت به معصومان توسط دشمنان دین، نیاز به الگویی برای برخورد صحیح با اهانت و اهانت‌کنندگان بیش از پیش محسوس شده است.

در این رساله دکتر میثم مطیعی با بررسی سابقه اهانت و نحوه رویارویی معصومان (علیهم السلام) با اهانت‌کنندگان در آموزه‌های قرآنی، حدیثی و تاریخی، تلاش کرده است تا به این دغدغه به صورتی نظام‌یافته و منسجم پاسخ دهد. بر اساس آموزه‌های قرآنی، مخالفان معصومان و پیامبران از شیوه‌های مختلفی برای اهانت به ایشان و جلوگیری از گسترش دعوتشان استفاده می‌کرده‌اند که تمسخر و استهزاء، دروغ‌گو خواندن، مجنون، شاعر، کاهن و ساحر‌خواندن برخی از پرکاربردترین اهانت‌های دشمنان بوده است. در برابر این اهانت‌های دشمن، آموزه های قرآن کریم حاکی از آن است که پیامبران با خودداری از اهانت و سب متقابل، صبر و سکوت، وعید و تهدید، نفی صفات نامناسب از خود و... به رویارویی با اهانت‌کنندگان می‌پرداختند.

در بررسی سیره معصومان در حدیث و تاریخ نیز راه‌کارهای زیر از جمله روش های معصومان (علیهم السلام) در مواجهه با اهانت‌کنندگان بوده است: رفع بهانه‌های اهانت، پرهیز از اقدامات شتاب آلود و هیجان زده، نفی رویکرد تلافی‌جویانه و عدم مقابله به مثل، تفکیک میان اهانت‌کننده نادان و مغرض و ...

 

    

 

دکتر مطیعی در رساله دکتری خویش تلاش کرده است ضمن ارائه مبانی رویارویی با اهانت در آموزه های قرآنی، حدیثی و تاریخی، دستاوردهای پژوهش خویش را در الگویی منسجم در فصل پایانی نظم و سامان دهد.

میثم مطیعی سال ۱۳۸۹ در دوره دکتری دانشگاه امام صادق (علیه السلام) پذیرفته شد و در بهمن ماه ۸۹ اولین ترم تحصیلی دوره دکتری را آغاز کرد. رساله دکتری وی در تاریخ ۹۲.۱۲.۲۴ در شورای پایان نامه ها و رسالات دانشگاه امام صادق (علیه السلام) پذیرفته شد و امروز دفاع شد.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی میثم مطیعی

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون