تاریخ خبر: کد خبر: 576

برنامه های صدا و سیمای خراسان رضوی در ماه رمضان تشریح شد

آیینه‌دار افزود: در ماه مبارک رمضان به دلیل شرایط ویژه‌ای که بر کار حاکم است و با توجه به این که مخاطبان ما نیز بیشتر از سایر ماه‌های سال هستند افراد دست اندرکار تولید برنامه‌ها به طور شبانه‌روزی مشغول کارند و شدت فشردگی کار تا اندازه‌ای است که از نیروهای کمکی نیز استفاده می‌شود.

برنامه های صدا و سیمای خراسان رضوی در ماه رمضان تشریح شد

به گزارش قاصدنیوز، علیرضا آیینه‌دار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس اظهار کرد: به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان کنداکتور ویژه‌ای برای برنامه‌های این ماه عزیز در سیمای خراسان رضوی در نظر گرفته شده است، در این کنداکتور برنامه‌ای با عنوان ترتیل‌خوانی قرآن کریم نیز گنجانده شده است.

 

آیینه‌دار تصریح کرد: برنامه ترتیل خوانی قرآن کریم که قرار است امسال بعد از سحر از شبکه خراسان رضوی پخش شود به طور یک روز در میان از دو صحن مبارک حرم امام رضا (ع) پخش می‌شود.

 

وی با اشاره به این که برنامه ترتیل خوانی قرآن به طور منظم برای شبکه قرآن و معارف فرستاده می‌شود عنوان کرد: در ساخت این برنامه آستان قدس رضوی همکاری‌های بسیاری خوبی با سیمای خراسان رضوی داشته است و پخش همزمان این برنامه از حرم مطهر مدیون هماهنگی‌هایی است که آستان قدس رضوی با سیمای خراسان رضوی داشته است.

 

آیینه‌دار افزود: در ماه مبارک رمضان به دلیل شرایط ویژه‌ای که بر کار حاکم است و با توجه به این که مخاطبان ما نیز بیشتر از سایر ماه‌های سال هستند افراد دست اندرکار تولید برنامه‌ها به طور شبانه‌روزی مشغول کارند و شدت فشردگی کار تا اندازه‌ای است که از نیروهای کمکی نیز استفاده می‌شود.

 

معاون سیمای خراسان رضوی گفت: برنامه تفسیر قرآن نیز در ایام ماه مبارک رمضان هر روز صبح‌ها ساعت 6 پخش می‌شود و این برنامه در راستای تفسیرهایی است که امام جمعه مشهد مقدس به طور منظم ارائه می‌کنند.

 

آیینه‌دار تأکید کرد: برنامه‌ای برگرفته شده از نهج‌البلاغه با عنوان یار امیر نیز به شکلی گرافیکی تهیه شده است که در فواصل میان برنامه‌های ویژه ماه مبارک رمضان پخش می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مسابقه پیامکی بهار قرآن نیز از دیگر برنامه‌هایی است که از سیمای خراسان ویژه ماه مبارک پخش می‌شود، این برنامه با مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد مقدس به طور روزانه پخش می‌شود و به برندگان آن نیز جوایزی تقدیم می‌شود.

 

آیینه‌دار با تأکید بر این که سخنرانی‌های ویژه‌ای به مناسبت ماه مبارک رمضان در دستور کار سیمای خراسان رضوی قرار گرفته است افزود: سخنرانی‌هایی که در این ماه مبارک توسط سیمای خراسان رضوی پوشش داده می‌شود نیز با همکاری آستان قدس رضوی و از چهره‌هایی است که در حرم مطهر امام رضا (ع) به سخنرانی می‌پردازند.

 

پوشش تصویری تلاوت‌های مجلس حرم مطهر رضوی

وی از پوشش تصویری 34 ساعت تلاوت‌های مجلسی حرم مطهر در سال خبر داد و عنوان کرد: امسال در تلاشیم تا در شب‌های قدر که ارزش معنوی بسیار بالایی دارد با پوشش تصویری مناسب و در خور این شب‌ها مخاطبان خود را به فیضی معنوی برسانیم.

 

معاون سیمای خراسان رضوی با اشاره به این که سال گذشته شبکه 3 تمامی مراسم شب‌های قدر حرم مطهر را از سیمای خراسان پخش کرد گفت: در ارتباط با پوشش تصویری و خبری شب‌های قدر در ماه مبارک رمضان تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا با استقرار دوربین‌های سیمای خراسان رضوی در گوشه گوشه حرم مطهر تصاویر خوب و معنوی این مراسم با شکوه را گرفته و پخش کنیم.

 

پخش مجموعه ترمه گلی در ایام ماه مبارک رمضان

آیینه‌دار بیان کرد: مجموعه روزهای ترمه‌گلی که پیش از این 6 قسمت از آن از سیمای خراسان رضوی پخش شده است نیز از برنامه‌های ماه مبارک رمضان است و در حال حاضر 6 قسمت دیگر از این مجموعه آماده شده است که در این ماه به سمع و نظر شهروندان می‌رسد.

 

وی افزود: مستند اهل ایمان که زندگی بزرگان و علمای دین را به تصویر کشیده است و برنامه طعم‌ها و مزه‌ها نیز از دیگر برنامه‌های شبکه استان خراسان رضوی در ماه مبارک رمضان است، در برنامه طعم‌ها و مزه‌ها نیز تلاش شده است تا خوردنی‌ها و غذاهایی که متناسب با این ایام پخته می‌‌شود را معرفی و مطرح و شیوه طبخ آنان را نیز به خانم‌های خانه‌دار آموزش دهیم.

 

آیینه‌دار با انتقاد از مسیر جدیدی که از دو سال پیش برای راهپیمایی روز قدس در نظر گرفته شده است اظهار کرد: ما بارها تأکید کرده‌ایم که مسیر جدید نماهای باز و مناسبی برای قیلم‌برداری ندارد و مهم‌تر از همه این است که در بیشتر نماهایی که راهپیمایی انجام می‌شود نمایی از حرم و گنبد و گلدسته‌های آن دیده نمی‌شود.

 

وی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان تمام تلاشمان این بوده است که کنداکتوری که در نظر می‌گیریم متنوع باشد و تماشاگران ما را خسته نکند، به این منظور حجم برنامه‌های ما از لحاظ ابعاد معنوی و سرگرمی مورد توجه قرار گرفته است و پیش‌بینی‌ها به گونه‌ای بوده است تا مخاطبان شبکه خراسان رضوی نهایت استفاده را از برنامه‌ها ببرند.

 

معاون سیمای خراسان رضوی گفت: در سازمان جلسات مختلفی را با جامعه هنرمندان داشته‌ایم و سعی کرده‌ایم که از استعداد هنرمندان مشهدی و حتی شهرستان‌های دیگر نهایت استفاده را کرده باشیم.

 

آیینه‌دار عنوان کرد: حجم گسترده‌ای از کار خود را به هنرمندان واگذار کرده‌ایم و هنرمندان مستقل خارج از صدا و سیمای خراسان رضوی امروز مشارکت بسیار چشمگیر و خوبی در تولیدات سیمای خراسان دارند به طوری که به جرات می‌توان گفت قریب به 40 درصد از برنامه‌های سیمای خراسان رضوی به دست هنرمندان خارج از سیمای خراسان تولید می‌شود.

 

تولید 14 تله فیلم در سیمای خراسان رضوی

وی افزود: تاکنون سیمای خراسان رضوی توانسته‌ است 14 تله فیلم تولید کند که از این تعداد 10 عدد آن در دو سال اخیر تولید شده است، قابل ذکر است که تله‌فیلم‌های فرشته، تبسم گرگ، تابستان طولانی و تعدادی دیگر از این تله‌فیلم‌ها توسط هنرمندان خارج از مجموعه صدا و سیما تولید شده است.

 

آیینه‌دار خاطرنشان کرد: در حوزه نویسندگی متن‌هایی که به سیمای خراسان ارسال می‌شود در شورایی مجزا و توسط کارشناسان مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از تأیید نهایی فرایند تولید آنها توسط سیمای خراسان فراهم می‌شود.

 

معاون سیمای خراسان رضوی عنوان کرد: ضوابط و قواعد رسانه ملی مشخص است و تنها در آن چارچوب است که می‌توان فعالیت داشت و بخش‌هایی از کارهای هنری به علت وجود برخی مقررات در رسانه ملی ممکن نیست، در این شرایط انتظارات از رسانه ملی منطقی نیست و عده‌ای گمان می‌کنند رسانه ملی می‌تواند و موظف است به تمام حوزه‌های هنری ورودی پیدا کند.

 

آیینه‌دار تصریح کرد: در زمینه انیمیشن سیمای خراسان رضوی فعالیت‌های خوبی داشته است و توانسته‌ایم در یک جلسه سفارش تولید دو کار انیمیشن را به هنرمندان بدهیم، انیمیشن خادم کوچک نیز یکی از مواردی است توسط هنرمندان کاشمری در حال ساخت است و این مطلب نشان می‌دهد که سیمای خراسان رضوی برای استفاده از توان هنرمندان از تمام جغرافیای خراسان رضوی استفاده می‌کند.

 

وی عنوان کرد: انیمیشن «راشن و ماشن» که در سبزوار تولید شده است نیز از دیگر نمونه‌های کار سیمای خراسان رضوی در زمینه کارهای انیمیشن است، از جمله دیگر کارها می‌توان به انیمشین بیمار و خار الو و همچنین زندگی پیامبر اعظم که در مشهد مقدس درست شده‌اند اشاره کرد.

 

فعالیت سیمای خراسان رضوی در زمینه فرهنگ رضوی

آیینه‌دار با تأکید بر این که در حوزه فرهنگ رضوی همواره برنامه‌هایی داشته‌ایم خاطرنشان کرد: مستند هویت، ملکوت هشتم و آسمان هشتم از جمله فیلم‌هایی بوده‌اند که در راستای فرهنگ رضوی و تحقق این فرهنگ متعالی در شهر بهشت ساخته شده است.

 

وی سریال ستاره شرق را یکی از بزرگترین کارهای سریالی در کشور دانست و در این باره گفت: تمامی مولفه‌ها و شاخصه‌های فرهنگ رضوی در دستور کار سیمای خراسان قرار دارد و این دستور العمل همواره مورد توجه است.

 

معاون سیمای خراسان رضوی گفت: در زمینه کارهای داستانی مجموعه‌های صدای سکوت، کبوتر با کبوتر و فیلم کویر از جمله دیگر تولیدات سیمای خراسان رضوی است که در راستای فرهنگ رضوی ساخته و تولید شده است و انیمیشن خادم کوچک نیز در اساس به فرهنگ رضوی، زیارت امام رضا(ع) و مولفه‌هایی از این دست می‌پردازد.

 

بودجه صدا و سیمای خراسان رضوی افزایش یابد

آیینه‌دار افزود: تأسیس شبکه استانی به این منظور است که بتواند با استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی موجود در استان و با کمک هنرمندان بومی و جامعه هنری هر استان شبکه‌ای را راه‌اندازی کند و این مطلب در مشهد اتفاق افتاده است.

 

وی با بیان این که خراسان جامعه هنری قدرتمندی دارد گفت: درست است که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران سعی کرده است که در تخصیص بودجه ظرفیت‌های استان خراسان را در نظر داشته باشد اما با این وجود شاهد این هستیم که بودجه خراسان رضوی به نسبت استعداد، ظرفیت و توانایی آن تا وضعیتی مطلوب فاصله دارد.

 

آیینه‌دار تصریح کرد: صدا و سیمای خراسان رضوی تلاش کرده است تا با وجود تمام خواست‌هایی که از حد توان این سیما بیشتر است از حداکثر استعدادها و توانایی‌های موجود استفاده کند و با مشارکتی برگزار کردن برنامه‌های خود خواسته‌های هنری این استان را برطرف کند اما متأسفانه هنوز بخش‌های زیادی هستند که می‌شود با آنها همکاری داشت و کمبود بودجه این امکان را میسر نمی‌سازد.

 

وی با اشاره به وضعیت نامناسب سال گذشته درباره بودجه سیما افزود: خوشبختانه در شرایط فعلی از وضعیت بهتری برخورداریم و با این حال باید متذکر شوم که سال 92 با وجود اعتباراتی که کاهش یافته بود و تورمی که وجود داشت توانستیم 350 ساعت برنامه برای شبکه‌های تلویزیونی سراسری ایجاد کنیم و این آمار بسیار خوبی برای سیمای خراسان رضوی است.

 

مقام نخست خراسان رضوی در جشنواره تولیدات صدا و سیما

آیینه‌دار بیان کرد: در خرداد ماه امسال و در جشنواره تولیدات مرکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی که در آن مراکز استانی ارزیابی می‌شوند خراسان رضوی از بین 33 مرکز موجود مقام نخست را به خود اختصاص داد و بیشترین تولیدات را با بهترین کیفیت ارائه کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: در حوزه‌های صدا، سیما، خبر، پژوهش و موسیقی خراسان رضوی رتبه‌های خوبی را کسب کرد و در حوزه‌های مختلف تندیس‌های افتخار را برای خراسان رضوی به ارمغان آورد.

 

معاون سیمای خراسان رضوی با تأکید بر این که در این جشنواره هیچ‌کاری برای دبیرخانه تولید نمی‌شود و کارهای روی آنتن مورد ارزیابی قرار می‌گیرند گفت: خراسان رضوی در هجدهمین جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی توانست از بین پنج عنوان تندیس بخش‌های تله فیلم و نمایشی و برنامه‌های ترکیبی را به خود اختصاص دهد و در دو زمینه مستند و مناسبت‌ها نیز تقدیر شود.

 

آیینه‌دار افزود: سیمای خراسان رضوی علاوه بر این که در جشنواره مقام نخست را کسب کرد در زمینه همکاری و پشتیبانی از سایر مراکز استانی نیز مورد تقدیر قرار گرفت و تمام این فرایند در حالی است که داوران این جشنواره کاملاً بی‌طرف و از بیرون به مسائل نگاه می‌کنند.

 

تولید 6 ساعت انیمیشن در سال 92

وی عنوان کرد: در سال 92 با وجود این که در زمینه ساخت انیمیشن هیچ تعهدی برای سیمای خراسان رضوی وجود نداشته است توانسته‌ایم 6 ساعت انیمیشن تولید کنیم و در زمینه تله فیلم و برنامه‌های نمایشی نیز با وجود این که 45 ساعت تعهد تولید داشته‌ایم توانسته‌ایم با همت دست‌اندرکاران 71 ساعت و 21 دقیقه تولید کنیم.

 

آیینه‌دار افزود: در بند ج و تولید برنامه‌‌های ترکیبی نیز هزار و 53 ساعت تعهد داشته‌ایم که این رقم را به هزار و 537 ساعت و 36 دقیقه افزایش داده‌ایم.

 

وی تأکید کرد: سیمای خراسان رضوی توانست در سال 92 در حوزه ساخت مستند930 دقیقه تولید داشته باشد در حالی که تعهد آن تنها 825 دقیقه بوده است و این نشان می‌دهد که ما توانسته‌ایم 112 درصد کار را انجام دهیم.

 

آیینه‌دار بیان کرد: در ارتباط با قسمت سخنرانی نیز با وجود این که در سال 92 تنها 825  ساعت تعهد داشته‌ایم موفق شده‌ایم تا 930 ساعت تولید کنیم که این آمار نیز 112 درصد کار را نشان می‌دهد.

 

معاون سیمای خراسان رضوی از عملکرد سیما در سه ماهه نخست خبر داد و در این باره گفت: در حوزه انیمیشن بدون داشتن هیچ گونه تعهدی از ابتدای سال تاکنون 2 ساعت تولید داشته‌ایم و در زمینه تله فیلم و نمایشی نیز با وجود تنها 11 ساعت تعهد 19 ساعت برنامه تولید کرده‌ایم.

 

آیینه‌دار خاطرنشان کرد: در قسمت تولید برنامه‌های ترکیبی نیز تعهد 263 ساعته خود را با 353 ساعت افزایش داده‌ایم و تنها در قسمت سخنرانی با وجود تعهد  206 ساعت 134 ساعت تولید داشته‌ایم.

 

وی تصریح کرد: در مجموع 2 هزار و 150 دقیقه پخش برنامه از آغاز سال داشته‌ایم که در قالب 248 برنامه با 126 ساعت و 6 دقیقه و 45 ثانیه گنجانده شده است.

 

وی افزود: در مجموع عملکرد سیمای خراسان با پیگیری دقیق رئیس سازمان و همکاری نهادهایی چون آستان قدس و دیگر ارگان‌ها روندی صعودی و مثبت داشته است.

 

اولویت‌های صدا و سیمای خراسان رضوی براساس شعار سال

آیینه‌دار تصریح کرد: هنگامی که شعار سال توسط مقام معظم رهبری اعلام می‌شود در حوزه‌های استانی جلسات ویژه‌ای به این منظور برقرار می‌شود که بر اساس آنچه مورد نظر و توجه مقام رهبری است برنامه‌ها و اولویت‌ها مشخص شود.

 

وی با بیان این که در حوزه فرهنگ سازی تمام رسانه‌ها مسئولیت خطیری بر عهده دارند گفت: رسانه امروز عامل ناظری است که برعملکرد دستگاه‌های اجرایی نظارت دارد و از آنها خواسته‌های اجتماعی را مطالبه می‌کند.

 

آیینه‌دار عنوان کرد: در ابتدای سال و در جلسه شورای معاونان مرکز خراسان رضوی بحث این مطرح بود که در سال 93 چه موضوعاتی باید کانون توجه قرار گیرد و در همان جلسه شرح وظایف مورد نظر برای هر معاونت مشخص شد.

 

معاون سیمای خراسان رضوی افزود: در راستای تحقق شعار سال باید برنامه‌هایی که به طور روتین و منظم از سیما پخش می‌شود را در مسیر مورد تأکید مقام معظم رهبری سوق دهیم و شاخصه‌های مورد نظر را برجسته سازیم.

 

آیینه‌دار خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی مانند تکاپو از جمله برنامه‌هایی است که به طور ویژه به بحث فرهنگ می‌پردازد و تلاشمان بر این است تا در برنامه‌های جنگ صبحگاهی و شبانگاهی نیز این اولویت‌ها اعمال شود.

 

وی با اشاره به این که در تحقق شعار سال سعیمان بر این است تا به طور غیر مستقیم به این مسئله بپردازیم بیان کرد: مدیریت جهادی را نیز مد نظر داریم و از بسیاری از مسئولان خواسته‌ایم تا کسانی را در این زمینه به ما معرفی کنند.

 

آیینه‌دار عنوان کرد: یکی از رویکردهایی که به طور خاص به آن می‌پردازیم بیان مطالب و انتقادات به شکل طنز است که تلاش می‌کنیم در چارچوب آن بسیاری از معضلات اجتماعی را به تصویر کشیده و نقد کنیم.

 

وی اظهار کرد: در کنار برنامه‌های خود برنامه‌هایی داریم که حالت نظارتی دارند و گزارش پنج از جمله این برنامه‌ها است که بر رفتار موسسات و مدیران سطح شهر نظارت می‌کند.

 

آیینه‌دار افزود: مدیران ما باید بدانند که رسانه ملی ناظر بر اعمال آنهاست و همواره بر عملکرد آنها نظارت دارد تا کیفیت آنها را ستنجیده و قضاوت در مورد آن را بر عهدده مردم و شهروندان بگذارد.

 

معاون سیمای خراسان رضوی افزود: در حال حاضر در برنامه اشاره که هفته گذشته نخستین قسمت آن پخش شده است این فعالیت نظارتی را نیز افزایش داده‌ایم تا از این طریق به مدیریت جهادی در سطح شهر کمک کرده باشیم.

 

آیینه‌دار تصریح کرد: تمامی برنامه‌های گزارش پنج از سوی مردم گزارش می‌شود و تمامی این مسائل چالشی که مسئولان باید به آنها پاسخ دهند در این گزارش مطرح می‌شوند.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون