تاریخ خبر: کد خبر: 264

آیت اله علم الهدی در واکنش به سخنان رئیس جمهور درباره دین دولتی:

اگر در مقابل دین مردم مسئول نیستیم پس چرا انقلاب کردیم؟

این صحبت‌ها اگر به این قصد انجام می‌شود که یک تبار لائیک و جریان سکولار دنبال این دولت و نظام بیفتد این اشتباه است. چون قائمه این نظام متدینین هستند و الان هم قشر متدین پای این نظام ایستادند

اگر در مقابل دین مردم مسئول نیستیم پس چرا انقلاب کردیم؟

به گزارش قاصد نیوز، آیت‌الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در هیئت رهروان روح الله مشهد در واکنش به اظهارات رئیس جمهور درباره نقش  حکومت در دینداری مردم جامعه گفت: فکر دین مردم بودن به چه معناست؟ یعنی ما در مقابل دین مردم مسئول نیستیم پس چرا انقلاب کردیم و این نظام را تشکیل دادیم؟ ما می‌خواستیم حکومتی تشکیل دهیم بجای حکومت شاه که همه آن به خاطر دین مردم بود.

 

آیت‌الله علم الهدی افزود: اگر امام فکر دین مردم نبود انقلاب می‌کرد و این نظام را تشکیل می‌داد؟ اگر به‌خاطر دین مردم نبود بچه های مردم می‌رفتند به شهادت می‌رسیدند؟ اگر بخاطر دین مردم نبود آقای روحانی به عنوان یک روحانی و اهل علم می‌آمد رئیس جمهور می‌شد؟ مردم ما را بخاطر دینشان پذیرفتند چون این نظام و انقلاب باید فکر دین مردم باشد. ما نوکر دین مردمیم و بخاطر نوکری دین مردم نوکر شکم و زندگی مردمیم.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این صحبت‌ها اگر به این قصد انجام می‌شود که یک تبار لائیک و جریان سکولار دنبال این دولت و نظام بیفتد این اشتباه است. چون قائمه این نظام متدینین هستند و الان هم قشر متدین پای این نظام ایستادند و اگر بخواهند دل یک عده بی دین و سکولار را خوش کنند اشتباه است.

 

حسن روحانی رییس جمهور چندروز پیش در بازدید از سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه دولت دینی خوب است ولی دین دولتی جای بحث دارد، اظهار داشت: دین را نباید به دست دولت داد زیرا دین در دست علما، فرهیختگان و مراجع است و البته دولت نیز باید حمایت کند.

 


او همچین گفت: اعتقادم این است که دولت در مسائل اجتماعی مانند اقتصاد و دین مردم نمی‌تواند مشکل را حل کند.

روحانی با طرح این سؤال که آیا برخی فکر می‌کنند اگر دولت تصمیم گرفت فیلم خوب ساخته می‌شود؟ تصریح کرد: هنر وجودش از قلب هنرمند نشأت می‌گیرد و زمانی که ذوق و عشق وجود داشت، کمک مالی نیز موثر می‌شود.

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب 19 آذر سال گذشته در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تاکید بر اینکه "دولت دینی با دین دولتی هیچ فرقی ندارد" تاکید کردند که "دولت، وظیفه برای ترویجِ بیشتر [دین] دارد."
 


حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار مذکور که حسن روحانی نیز در آن حضور داشت، فرموند "ما مسئولیت شرعی داریم، مسئولیت قانونی داریم در قبال فرهنگ کشور و فرهنگ عمومی کشور. و البته می‌بینیم در بعضی از مطبوعات، نوشته‌ها، گفته‌ها، بعضی‌ها با عنوان[کردن‌] "دین دولتی" و "فرهنگ دولتی" میخواهند نظارت دولت را محدود کنند و تخریب کنند و به‌اصطلاح یک اَنگ غلطی و مخالفتی به آن بزنند که آقا، اینها میخواهند دین را دولتی کنند، فرهنگ را دولتی کنند! این حرفها یعنی چه؟ دولت دینی با دین دولتی هیچ فرقی ندارد. دولت جزو مردم است؛ دین دولتی یعنی دین مردمی؛ همان دینی که مردم دارند، دولت هم همان دین را دارد. دولت، وظیفه برای ترویجِ بیشتر [دین] دارد. هر کسی هر توانی که دارد، باید خرج کند؛ یک روحانی باید توانش را خرج کند؛ یک دانشگاهی باید توان خودش را صرف کند؛ یک انسانی که دارای یک منبری است، دارای یک حوزه‌ی نفوذی است در تأثیرگذاری روی مردم، باید توان خودش را خرج کند. از همه‌ی اینها پرتوان‌تر هم دستگاه حکومت یک کشور است؛ خب، طبعا باید توان خودش را صرف کند در راه ترویج فضائل و جلوگیری از آنچه مزاحم رشد فضائل است. پس بنابراین فرهنگ جامعه متولی میخواهد؛ مثل اقتصاد."

 

 

مرتبط:

- نظر هاشمی درباره دین دولتی

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون