تاریخ خبر: کد خبر: 6227

تغییر نام جشنواره فجر یادآور تغییر شعار «جمهوری اسلامی» به «جمهوری ایرانی» است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم با اشاره به تغییر عنوان «جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی ایران» به « جشنواره فیلم ایران» گفت: این تغییر نام یادآور آن شعاری است که افراد در فتنه ۸۸ به جای «جمهوری اسلامی»، «جمهوری ایرانی» را مطرح می کردند.

تغییر نام جشنواره فجر یادآور تغییر شعار «جمهوری اسلامی» به «جمهوری ایرانی» است

به گزارش قاصدنیوز، سید محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار سیاسی صبح توس، در ارتباط با حذف کلمه «فجر» از عنوان «جشنواره بین المللی فیلم فجر» گفت: نامگذاری جشنواره ها و نمایشگاه ها و حتی روزها، دانشگاه ها و مراکز مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بیانگر یک پیام، مضمون و محتوا است.

 

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نامگذاری ها هدف و نوع نگاه را نشان می دهد، افزود: وقتی که جشنواره ای به نام جشنواره فجر انقلاب اسلامی است تعهداتی را به همراه می آورد که فیلم هایی که در این جشنواره اکران می شود حداقل با ارزش های والای انقلاب اسلامی مغایر نباشد.

 

حسینی ادامه داد: وقتی که نام این جشنواره تغییر می کند برای بسیاری از افراد سوال برانگیز خواهد بود که قرار است چه پیامی به دنیا داده شود و آیا ما دیگر دست از آرمان ها و شعارهای اصیل انقلاب برداشته ایم؟

 

استاد دانشگاه تهران مطرح کرد: آیا به دنبال این هستیم که حال که توافق هسته ای صورت گرفته است در حوزه های دیگر نیز همراهی خود را با غرب نشان دهیم؟

 

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به هشدار مقام معظم رهبری درباره نفوذ فرهنگی اشاره و بیان کرد: متاسفانه در دو سال اخیر از این نمونه اقدامات در دستگاه فرهنگی اجرایی کشور کم نبوده است و از همان زمانی که اعلام شد که هنر ارزشی و غیر ارزشی نداریم و هنرمندان را یکسان دانستند و تقسیم بندی ها را نفی کردند ما دانستیم که «هر دم از این باغ بری می رسد».

 

حسینی خاطرنشان کرد: در این دو سال کتاب هایی منتشر شد که نویسندگان آنها و فعالیت های آنها در زمینه براندازی نظام اسلامی در خارج از کشور کاملا شناخته شده است و یا به افرادی در زمینه هنر میدان داده شد که با شبکه های معاند فارسی زبان همکاری دارند.

 

وی به ساخت فیلم هایی در تخریب چهره مردم و نظام اسلامی توسط فیلمسازان معاند خارج از کشور امثال بهمن قبادی اشاره و بیان کرد: دولتمردان با صراحت اعلام می کنند که راه برای فعالیت هنری اینگونه افراد در کشور باز است، انگار که پاداش آن دهن کجی ها و گستاخی ها پهن کردن فرش قرمز زیر پای چنین عناصری است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم با بیان اینکه اکنون شاهد یک استحاله فرهنگی و تجدید نظر در اهداف هستیم، افزود: ظاهرا این تصمیمات در یک اتاق فکر منسجم در دولت اتخاذ می شود و مدیران فرهنگی به تدریج برای اینکه حساسیت مراجع و علما برانگیخته نشود آن ها را اجرا می کنند.

 

حسینی عنوان کرد: ما شاهد بودیم که حتی فیلم هایی که در تایید فتنه ۸۸ بود مجوز گرفتند و یا فیلم هایی که نیروهای وفادار به نظام یا آداب دینی را مورد هجو و تمسخر قرار می دادند نیز مجوز می گیرند که نشان دهنده چگونگی رویکرد مجموعه حال حاضر فرهنگی کشور است.

 

وی بیان کرد: از طرفی حمایت از فعالان جبهه فرهنگی انقلاب و محصولات و آثار ارزشی روز به روز کمرنگ تر می شود.

 

استاد دانشگاه تهران افزود: برخی برنامه ها و جشنواره های ارزشی مانند جشنواره های قرآنی، جشنواره بصیرت در ایام ۹ دی و یا جشنواره های مذهبی مانند «قربان تا غدیر» رو به افول است.

 

حسینی اظهار کرد: حتی حمایت از کنفرانس هالیوودیسم که هر ساله همزمان با جشنواره بین المللی فیلم فجر انقلاب اسلامی برگزار می شد دیگر از آن خبری نیست و همچنین جشنوراه افق نو که از اندیشمندان غربی در نقد نظام سلطه برگزار می شد، حمایت جدی صورت نمی گیرد.

 

وی در ادامه به تعطیلی جشنواره موسیقی مقاومت اشاره و عنوان کرد: به جای چنین برنامه هایی از ارکستر موسیقی کشورهای مختلف برای اجرای برنامه با هزینه های گزاف در ایران دعوت می شود که معلوم نیست چه دستاوردی برای کشور داشته باشد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم با اشاره به تغییر عنوان «جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی ایران» به « جشنواره فیلم ایران» گفت: این تغییر نام یادآور آن شعاری است که افراد در فتنه ۸۸ به جای «جمهوری اسلامی»، «جمهوری ایرانی» را مطرح می کردند.

 

حسینی ادامه داد: شعار «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» نیز شعاری بود که با هدف ایجاد دوگانگی بین منافع ملی و منافع جمهوری اسلامی در جهان اسلام گفته می شد.

 

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: امروز نیز این اقدامات دانسته یا ندانسته در حال انجام است که البته در مواردی با واکنش علما، نمایندگان، رسانه ها و متدینین مواجه شده و سپس عقب نشینی های تاکتیکی و مقطعی صورت می گیرد و پس از مدتی ادامه می یابد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم در ادامه به برخی اظهارات در دوران وزارتش درباره تغییر نام «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» به «وزارت فرهنگ و هنر» اشاره و تاکید کرد: با طرح این مباحث موضع شفاف گرفتیم و قاطعانه این تغییر عنوان را تکذیب کردیم اما تا مدتی واکنش ها بین نیروهای ارزشی ادامه داشت، ولی در شرایط فعلی ظاهرا مشکلات فراوان سیاسی، بین المللی، بازرگانی، صنعتی، اشتغال و محیط زیست سبب شده است که مباحث فرهنگی در رده سوم و چهارم اولویت و حساسیت ها قرار گیرد.

 

حسینی در پایان گفت: با توجه به هشدار جدی رهبر فرزانه انقلاب لازم است در این مقطع حساس که عده ای خواب بازگشت آمریکا را می بینند و با برخی گفته ها و اقدامات خود در فراهم شدن زمینه حضور فرهنگ و سبک زندگی غربی از جمله دایر شدن فروشگاه های مک دونالد که نماد سلطه فرهنگ آمریکایی است، بی تابی و روزشماری می کنند، ضرورت دارد که مرزبانان اعتقادی، اخلاقی و انقلابی با انسجام و هماهنگی بیشتری عمل کنند و مانع نفوذ و سلطه فرهنگ وارداتی شوند و نگذارند عده ای تصور کنند که با پذیرش توافق دست از آرمان ها و اهدافمان برداشته ایم.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون