تاریخ خبر: کد خبر: 984

توضیحات معاون فرهنگی دانشگاه خیام مشهد به اعتراضات فرهنگی دانشجویان

هفته گذشته تعدادی از دانشجویان دانشگاه خیام نسبت به وضعیت فرهنگی و عدم توجه مسئولین این دانشگاه به وضعیت عفاف و حجاب تجمع و اعتراض کردند.

توضیحات معاون فرهنگی دانشگاه خیام مشهد به اعتراضات فرهنگی دانشجویان

به گزارش قاصدنیوز مهندس ناهید هاشمیان در گفت‌وگو ایسنا در خصوص اعتراضات دانشجویان این دانشگاه نسبت به مشکلات فرهنگی آن تصریح کرد: در کارگروه عفاف و حجاب دانشگاه برای حل مساله سه فاز طراحی شده که دو فاز آن اجرایی و فاز سوم آماده اجراست؛ فاز اول این طرح مبارزه با ظواهر نامتعارف است؛ در فاز دوم نیز سالم سازی روابط افراد مورد بررسی قرار گرفت؛ باید توجه داشت که حجاب و عفاف هم به عنوان یک مساله و دغدغه بسیار مهم همیشه مدنظر مسئولین بوده است.

 

کارگروه نماز و دفاع مقدس دانشگاه تنها یک ثبت نام کننده داشت

وي در ادامه با اشاره به راه‌اندازي كارگروه‌هاي نماز و دفاع مقدس در اين دانشگاه اظهار كرد: در اين كارگروه‌ها، با وجود تبلیغات صورت گرفته، تنها يك عضو ثبت‌نام كرد و به همين جهت براي كارگروه عفاف و حجاب فراخواني از سوي دانشگاه ارايه نشد، چرا كه مراجعه كننده‌اي وجود نداشت؛ این در حالی است که در کارگروه زمین پاک، حدود 70 عضو دانشجویی جذب شدند.

 

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خیام در پاسخ به این سوال که «چرا کارگروه حجاب و عفاف تاکنون اقدامی برای یارگیری انجام نداده است» تصریح کرد: کارگروه عفاف و حجاب از مدت‌ها قبل تشکیل شده است اما دو تجربه ناموفق در دو کارگروه دانشجویی باعث شد، برای انجام فعالیت‌ها در انتظار یارگیری دانشجویی نمانیم و کارگروه عفاف و حجاب فعالیت خود را بدون کمک‌های دانشجویی آغاز کرد.

 

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خیام تاکید کرد: در زمانی که تجمع اعتراضی دانشجویان برپا شد، فرم‌هایی جهت یارگیری توزیع شد؛ چون تاکنون مراجعه‌ای از دانشجویان جهت همکاری یا ارائه طرح در این زمینه نداشتیم.

 

وی با اشاره به فعالیت‌های علمی دانشجویان خاطرنشان کرد: فعالیت‌های علمی دانشجویان عمدتا از طریق انجمن‌های علمی انجام می‌شود؛ دانشجویان با این انجمن‌ها ارتباط خوبی دارند زیرا در این دانشجویان منتخبین خودشان هستند؛ از دو سال پیش، طرح ساماندهی انجمن‌های علمی در جلسه‌ای با حضور سایر معاونین و دبیران انجمن‌ها ارائه و مورد تصویب قرار گرفت؛ در این طرح سه حوزه کاری برای فعالیت انجمن‌ها در نظر گرفته شد.

 

هاشمیان تصریح کرد: فعالیت‌های دیگری مانند اعزام اردوی راهیان نور با تخصیص بالاترین هزینه نسبت به سایر موسسات غیرانتفاعی و برگزاری مسابقات فرهنگی نیز در راستای اجرای این طرح قرار داشت.

 

در نحوه هزینه بودجه فرهنگی دانشگاه نباید اسراف شود

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خیام در خصوص نحوه هزینه بودجه فرهنگی این دانشگاه تصریح کرد: خیام اولین دانشگاه غیرانتفاعی است که برای ارائه مدلی برای تخصیص بودجه اقدام کرده است؛ اکنون این مدل آماده و در مرحله گزارش نویسی است؛ همچنین تاکید ما بر صرف کردن بودجه فرهنگی برای کسانی است که به این فعالیت‌ها نیازمندتر هستند؛ در بسیاری از موارد دیده می‌شود بودجه‌های فرهنگی عمدتا صرف افرادی می‌شود که نیازمند کار فرهنگی چندانی نیستند مثلا همایشی در راستای حجاب که فقط شرکت کنندگان معتقد به حجاب را جذب کند، اثربخشی چندانی ندارد.

 

وی ادامه داد: تلاش ما اين است كه بودجه فرهنگي صرف كساني شود كه نيازي بيشتري به آن دارند؛ اگر همايش عفاف و حجاب در دانشگاه برگزار كنيم و نسبت به آن استقبالي صورت نگيرد، صرف اين بودجه در اين زمينه اسراف خواهد بود؛ بودجه فرهنگي را بايد در جايي كه نياز به آن وجود دارد، صرف كرد.

 

محتوای جشن‌های فارغ‌التحصیلی احترام به شئونات است

هاشمیان در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص برخی اعتراضات در برگزاری جشن‌های فارغ‌التحصیلی خاطرنشان کرد: در جشن‌های فارغ‌التحصیلی، هر چند از موسیقی استفاده شده اما محتوای کلی جشن احترام به شئونات بوده است.

 

وي در واکنش به برهی اعتراضات مبنی بر پخش موسیقی غيرمجاز در جشن‌هاي فارغ‌التحصيلي اين دانشگاه، ضمن رد آن اظهار كرد: ما از موسيقي‌هايي كه مورد تاييد هستند، استفاده مي‌كنيم؛ در اين راستا از صدا و سيما نيز پيشتر نرفته‌ايم؛ يك مرتبه نيز موسيقي غيرمجاز در اين جشن‌ها پخش شد كه درحال حاضر پرونده عامل آن در كميته انضباطي است.

 

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خیام همچنین در واکنش به اعتراض دانشجویان مبنی بر انتصاب افراد بی‌دغدغه به عنوان مسئولین فرهنگی دانشگاه خیام، خاطرنشان کرد: آنچه مهم است، طراحی سیستمی است که به صورت هدفمند به سوی هدفی تعریف شده حرکت کند و در این مسیر تمام منابع لازم را کسب و مدیریت نماید؛ سپس بازخورد مناسب را اخذ و اقدام اصلاحی انجام دهد؛ تلاش ما این بوده است که سیستماتیک اندیشیده و بدون هیچ تعصبی از متخصصین برجسته در حوزه‌های مختلف استفاده نماییم.

 

وی در خصوص طرح مهندسي شادي در اين دانشگاه يادآور شد: بايد توجه داشت كه بسياري از دانشجويان در معرض معضلات فرهنگي قرار دارند و طرح مهندسي شادي مي‌تواند مانع اين تهاجمات فرهنگي شود.

 

هاشمیان در پاسخ به اين سوال كه «آيا از تجمع دانشجويان دانشگاه خيام فيلم‌برداري صورت مي‌گرفت» گفت: اين فيلم‌برداري به دليل اين بود كه مي‌خواستيم اطلاعات صحيح و مطمئن نسبت به اعتراضات دانشجويان داشته باشيم.

 

 

مرتبط:

- نگاهی به وضعیت فرهنگی دانشگاه خیام مشهد + فیلم وعکس

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون